ТОП-5 кращих соусів: замість майонезу

ТОП-5 кращих соусів: замість майонезу

Радимо господиням рецепти низькокалорійних та смачних соусів, які вам обов’язково сподобаються .

1. Йогуртовий соус

 Інгредієнти :

Натуральний йогурт – 3 ст.  л

Часник – 5 г

Лимонний сік – 1 ч. л.

Петрушка, сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Часник і зелень подрібнити, все змішати.

2. Дієтичний соус Цацики. Смачний грецький соус в правильному виконанні!

Інгредієнти :

Огірок – 1 шт (свіжий)

Йогурт натуральний – 125 мл

Часник – 5 г

Сік лимона – 1/2 шт

Оливкова олія (можна лляна) – 1 ст.  л.

Зелень свіжа (будь-яку на ваш смак) – 30 г

Сіль за смаком.

Приготування:

Очищаємо огірок, трем на тертці, сік, що утворився, зливаємо. Часник очищаємо і тиснемо через прес, додаємо до огірка. Зелень дрібно шаткуємо і відправляємо до огірка і часнику. Розрізаємо лимон на половинки, одну віджимаємо, сік додаємо акуратно до огірка, щоб кісточки лимона не були в соусі.  Присолюємо за смаком.  Заправляємо натуральним йогуртом. Додаємо оливкову олію або лляну, перемішуємо.

 

3. Соус Песто (знаменитий і улюблений всіма!)

Інгредієнти :

1 пучок базиліку

1 зубок часнику

1 ст.л.  кедрових горіхів

1 ст.л.  тертого пармезану

75 мл (5 ст ложок) оливкової олії

дрібка солі.

Приготування:

Ретельно розтовкти в ступці часник з базиліком і горіхами. Поступово додаючи оливкову олію, змішати з сіллю і сиром.

 

4. Заміна кетчупу: вітамінний соус!

Складові:

3 кислих яблука

1 зелений перець (гострий)

1 солодкий червоний перець

1 цибулина

2 палички селери і зелені верхівки з них

3 ст.  л.  лимонного соку

3 ст.  л.  меду

лимонна цедра.

Приготування:

Прокрутіть всі інгредієнти через м’ясорубку.  Дайте страві трохи настоятися в холодильнику. Готово – смакуйте!

 

5. Грибний соус: всього 4 інгредієнти!

Інгредієнти :

Печериці – 200 г

Цибулина – 1 шт

Йогурт натуральний – 150 г

Зелень, сіль – за смаком

Приготування:

Гриби і цибулю дрібно нарізати і тушкувати в невеликій кількості води протягом 15 хвилин із зачиненою кришкою, щоб рідина не випаровувалася (якщо гриби виходять сухуватими, можна додати ще води).

Потім додати йогурт і тушкувати ще 5-7 хвилин. Остудити, додати зелень і подрібнити все в блендері до однорідної маси.

Смачного!

 

Нескладні поради як позбутись зайвої ваги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів