Українці витрачають на продукти харчування половину своїх доходів

Українці витрачають на продукти харчування половину своїх доходів

Сьогодні, щоб прогодувати родину, потрібно багато працювати і достойно заробляти. Адже постійно дорожчають овочі, хліб, м’ясо, молочка. Люди витрачають чималі гроші на харчування і чекають, коли ж українські продукти стануть дешевшими.

Продукти харчування і безалкогольні напої займають 48,4% у структурі грошових витрат українського домогосподарства. Про це свідчать дані Держслужби статистики за ІV квартал 2018 року.

У грошовому вираженні місячні витрати одного домогосподарства на продукти харчування в середньому становлять 3 тис. 495 грн: 4 тис. 222 грн – у містах та 2 тис. 682 грн  – у селах.

Так, серед іншого, у структурі грошових витрат домогосподарства – хліб та хлібопродукти займають 16,5% (599 грн). Молоко, сир та яйця — 13,6% (495 грн). Овочі, включаючи картоплю, — 6,7% (245 грн), фрукти — 5,8% (210 грн). Алкогольні напої — 1,4% (141 грн), тютюнові вироби — 2,4% (229 грн).

Оплата комунальних послуг займає 14,9% (1 тис. 79 грн на місяць). У структурі грошових витрат домогосподарства, одяг та взуття — 7,8% (569 грн), медицина — 4,8% (343 грн), відпочинок та культура — 2% (142 грн).

«Статистика реальна, але вона не тішить наших співвітчизників. Замість того, щоб відпочивати чи подорожувати, відкладати собі чи дати хорошу освіту дітям, українці в основному витрачають свої доходи на їжу та комуналку. Потрібно змінювати таку ситуацію,  і довірити владу не популістам, які лише здатні брати кредити і нарощувати борги, а справжнім менеджерам, які працюють в нашій команді. Хочу наголосити, що Радикальна партія зробила все, щоб українські фермери отримали нашу землю. А від влади вимагаємо повний механізм державної підтримки. Як це роблять в Польщі. Дотації, пільговий режим оподаткування, програми підтримки сільгоспвиробництва, сучасну техніку на вигідних умовах. Тоді споживатимемо не 15 мінімальних кг м’яса свинини, що набагато нижче, як у Європі і не імпортуватимемо цибулю чи картоплю з Туреччини чи Єгипту за скаженими цінами. І діти наші смакуватимуть смачними обідами. Відновити агропререробку. Запустити консервні заводики чи сироварні в кожному селищі. Щоб продавати в Європу варення з волинської ожини чи спагеті з українського зерна чи наші смачні вареники. Моживостей багато», – так прокоментував ситуацію керівник РПЛ на Волині Володимир Кравценюк.

Чому Україна недозаробляє, хоч експорт продукції збільшився?



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів